Producten voor auto's / bestelwagens / 4x4

Speed-Life 3

Brussel, 2 oktober 2019

Speed-Life 3 – Met dit nieuwe profiel geeft Semperit een voorproefje van de lijn met asymmetrische producten!

2019-10-03_speedlife3-Picture

Brussel, 2 oktober 2019. Semperit, sinds 1906 actief en rijk aan ervaring in de bandenindustrie, onderscheidt zich nogmaals met de lancering van de splinternieuwe Speed-Life 3.

Met deze lancering vereenvoudigt Semperit het aanbod door het beste van Comfort-Life 2 te combineren met het beste van Speed-Life 2. De introductie van Speed-Life 3 past binnen een technologische verandering en wordt het enige en unieke profiel voor het gehele gamma.

De nieuwe Speed-Life 3, voorzien van een loopvlak met asymmetrisch profiel, is een band die voldoet aan de strenge eisen van de markt, waarmee hij onderscheidend is en een exclusieve look biedt.

De Speed-Life 3 is voorzien van de vermelding “outside” en “inside” op de zijkant van de band om de montagerichting aan te geven. Deze band dient gemonteerd te worden zodat de vermelding «outside» zichtbaar is aan de buitenkant van het voertuig. Als de aanwijzingen op de zijkant worden gevolgd, dan is elke verwisseling mogelijk: van voor naar achter en andersom, maar ook van rechts naar links en vice versa.

Met de Speed-Life 3 heeft Semperit de wegligging en de beweeglijkheid - onder alle omstandigheden - geoptimaliseerd, maar dat is nog niet alles. Ook wordt beantwoord aan de vraag van de markt in de categorie UHP (17 inch en meer) en (u)UHP (19 inch en meer). Het Semperit-assortiment profiteert met de lancering van de Speed-Life 3 van een enorme uitbreding en met name in de breedste afmetingen.

2019-10-03_sizesPicture

Semperit, als onderdeel van de Groep Continental, profiteert van de ervaring en technologische expertise van een van de meest prestigieuze fabrikanten van Europa. Veilig rijden zit in het DNA. Alle afmetingen uit het Speed-Life 3 - gamma hebben waarde B van het Europese bandenlabel voor remmen op nat wegdek. Hiermee worden de prestaties van Speed-Life 3 naar een veiligheidsniveau gebracht dat hoger ligt dan dat van de voorgangers.

Uitstekende grip en tractie op droge en natte wegen en een uitmuntende wegligging, de Speed-Life 3 telt in de eerste lanceringsfase 70 afmetingen variërend van 15 tot 20 inch.

Er staat een tweede fase gepland voor 2021 met 60 extra afmetingen. De lancering zal eind 2022 plaatsvinden met het uitkomen van de laatste 60 afmetingen. 

“De meest recente lanceringen van nieuwe producten van het merk Semperit hebben veel succes geboekt. We zijn ervan overtuigd dat Speed-Life 3 nog meer succes zal behalen en alle trouwe partners van het merk zal verblijden’’, vertelt Philippe Godet, Sales Manager Belux, enthousiast.

2019-10-03_speedlife3-keyvisual

Semperit. Een merk van Continental.

Continental ontwikkelt baanbrekende technologieën en diensten voor een duurzame en connectieve mobiliteit van mensen en hun goederen.

Het technologiebedrijf dat is opgericht in 1871 zorgt voor veilige, efficiënte, intelligente en betaalbare oplossingen voor voertuigen, machines, verkeer en vervoer. Het concern realiseerde in 2018 een omzet van 44.4 miljard Euro en heeft momenteel in 60 landen meer dan 244.000 medewerkers in dienst.

De bandenafdeling telt 24 productie- en ontwikkelingslocaties over de hele wereld. Als een van ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten realiseerde de afdeling in 2018 een omzet van 11,4 miljard euro met ongeveer 56.000 werknemers. Continental geldt als een van de technologische marktleiders in de bandensector en biedt een breed productgamma aan voor personenwagens, bedrijfsvoertuigen en tweewielers. De voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling dragen in aanzienlijke mate bij tot een kostefficiënte en ecologische mobiliteit. De bandenafdeling levert ook diensten voor de bandensector en fleettoepassingen, evenals digitale beheersystemen voor de banden van bedrijfsvoertuigen.

Contact
Patricia Esparza Alonso

PR & Product Manager

Hermeslaan 1B

1831 Diegem

+32 (0)495 89 06 86

Semperit. Een merk van Continental.